Kip & Zwarte Bonen Burritos Met Feta & Salsa

Kip & Zwarte Bonen Burritos Met Feta & Salsa

Ingrediënten:

  • 2 volkorenwraps
  • 1 biologische kipfilet met vrije uitloop
  • 1 aubergine in dunne plakjes gesneden
  • 1 gele paprika in plakjes gesneden
  • 1 blikje zwarte bonen, uitgelekt
  • 2 tomaten, in kleine stukjes gesneden
  • 1 lente-ui
  • Een handvol gesneden sla
  • Een stukje feta ter grootte van een duim
  • Een klodder zure room
  • Chili olie
  • 1 verse limoen (gehalveerd)

Bereidingswijze::

  1. Plaats de grillplaten op de 2 in 1 Grill & Sandwich Maker of op de Griddle & Grill en verwarm voor op de hoogste stand.
  2. Snijd de lente-ui in dunne plakjes en doe in een kom met de tomaten. Strooi er wat peper en zout over.
  3. Snijd de kipfilet in plakjes en grill op de grillplaten met de bovenkant gesloten tot ze goed gegrild en helemaal gaar zijn, haal ze dan van het vuur.
  4. Grill de plakjes aubergine en gele peper op de grill met de bovenkant gesloten tot ze goed gegrild zijn en haal ze van het vuur.
  5. Leg de twee helften van de limoen met de gesneden kant naar beneden op de grillplaten en grill de limoenhelften een paar minuten tot ze lichtjes zwart zijn.
  6. Pak de wrap, leg de kip, paprika, aubergine, zwarte bonen en sla horizontaal over de wrap. Strooi de tomaten en lente-ui salsa eroverheen en verkruimel wat feta. Vouw de twee kanten naar binnen, rol van onder naar boven en sluit het einde af met een beetje olie.
  7. Leg de burrito op de grill en sluit voorzichtig de bovenkant. Laat 3 minuten grillen tot de wrap wat verkoolde lijnen heeft en mooi geroosterd is.
  8. Meng in een kleine kom de zure room met wat chili-olie, snijd de burrito doormidden en serveer met de zure room.

Benodigde apparatuur